Binari Gear udvostručuje prenosne odnose MTB-a, bez prednjeg menjača

Iako skoro svi novi brdski bicikli sada imaju samo jedan lančanik i nemaju prednji menjač, i dalje bi bilo lepo ponovo imati sve te druge prenosne odnose. Binari Gear je dizajniran da ih vrati nazad, bez ponovnog uvođenja prednjeg menjača.

Trenutno predmet Kickstarter kampanje, Binari Gear proizvodi italijanska kompanija za tehnologiju bicikala MagneticDais.

Uređaj – koji dolazi sa uključenim kompletom ručica podesive dužine specifičnim za sistem – zamenjuje postojeći donji nosač bicikla. Naravno, može se jednostavno ugraditi u nove bicikle. Za sada je kompatibilan samo sa biciklima koji imaju donji nosač tipa PF46 ili T47.

Umesto da jednostavno ugradi jednu osovinu koja prolazi kroz donji nosač između radilica, Binari Gear ima 2-brzinski mehanički menjač. Pri jednoj brzini, obrtaji ručice se pretvaraju u obrtaje lančanika u odnosu 1:1 (baš kao što bi inače bili). Pri drugoj brzini, međutim, taj odnos se penje na 1:1,25 – tako da se, drugim rečima, lančanik okreće 25% brže od kurbana.

Vozači se prebacuju između dve brzine preko poluge na upravljaču povezane kablom.

Binary Magnetic Days 02
Binary Magnetic Days 02

Ceo sistem je oko 500 gr teži od konvencionalnog donjeg nosača. Uz to, kupci će moći da smanje ukupnu težinu svog bicikla tako što će moći da prebace na manji lančanik, manje kasetne zupce, a time i kraći lanac.

Pod pretpostavkom da Binari Gear dođe u proizvodnju, obećanje od 267 evra će vam obezbediti podešavanje – planirana maloprodajna cena je 890 evra.

Potencijalni podržavaoci bi takođe mogli da pogledaju Povershift sistem Classified Cicling, koji uključuje glavčinu zadnjeg točka sa 2 brzine.

Link originalnog teksta https://shorturl.at/ORVWY