Acer debituje sa AI-pametnim ebiciklom i električnim skuterom

Slika Acer

Popularna kompanija za računare i laptopove Acer menja brzinu ove nedelje, pošto je nedavno najavila novi električni bicikl i skuter.
Ovi novi proizvodi za mobilnost su jedinstveni, posebno divlji novi pametni električni bicikl sa veštačkom inteligencijom. Prvi je Acer ebii, lagan, ali sposoban električni bicikl sa nizom inteligentnih funkcija koje su prilično jedinstvene u ovom segmentu. Očigledno ima senzore za detekciju sudara i ugrađenu veštačku inteligenciju koja pomaže u sprečavanju nesreća, prati i predviđa brzine za kontrolu prenosa i još mnogo toga. Prateća aplikacija se uparuje sa biciklom za zaštitu od krađe i GPS praćenje, može da kontroliše ugrađena prednja svetla, pa čak ima i sistem blizine za automatsko zaključavanje točkova i motora kada odete. Na taj način niko ne može uzeti vaš bicikl. Kako se vi (ili vaš telefon) približavate, on će se otključati i biti spreman za pokretanje.

Takođe dobijate gume bez vazduha za uklanjanje kvarova, hidraulične disk kočnice i uklonjivu bateriju od 460 Vh koja napaja motor zadnje glavčine od 250 V. Sa težinom od samo 35 lbs, Acer tvrdi da može ići oko 15mph i pruža domet od 68 milja sa jednim punjenjem.

Štaviše, Acer tvrdi da je potrebno samo oko 2,5 sata da se napuni, što je daleko brže od tipičnih 5-6 sati sličnih ebicikla na tržištu. To su neke prilično impresivne statistike i karakteristike, što znači da će verovatno biti prilično skupo ako ikada bude objavljeno. Acer nije otkrio cene ili datum izlaska.

Pored toga, na sajmu biciklista u Tajpeju ove nedelje, Acer je predstavio „Ektreme“ električni skuter, novu liniju ekološke odeće za bicikliste, pa čak i bicikl za vežbanje koji služi i kao radni sto.

Acer Gadget

Prema saopštenju za štampu, novi Acer Predator Ektreme e-skuter poseduje robustan sistem dvostrukog vešanja, hidraulične disk kočnice i snažan motor od 700 V za lako upravljanje putevima, gradskim ulicama i strmim brdima. Međutim, kako Electrek napominje, izgleda kao rebrendirani Splach Transformer skuter koji je izašao 2021.

I konačno, u desnom uglu gornje fotografije, videćete novi Acer eKinekt BD3. Ovo je „revolucionarni sto za bicikle koji pokreće mašinu od korisnikovog pedaliranja“, što sugeriše da možete da napajate laptop ili nešto dok pedalirate i ulazite u svakodnevni kardio. Acer kaže da može da isporuči do 75 V snage za punjenje laptopova, telefona i još mnogo toga.

Nema reči o cenama ili datumima objavljivanja za ove proizvode, pa se prijavite za naš dnevni bilten, a mi ćemo gledati za više detalja.

Izvor: Acer Gadget